Konjugatsiyalangan
linoleik kislota (CLA) hayvon to'qimalarida va oziq-ovqat mahsulotlarida tabiiy
ravishda uchraydigan yog'li kislotadir. Mol go'shti, parranda go'shti, tuxum,
pishloq, sut va yogurt kabi sut mahsulotlari kiradi. CLA 1978 yilda Maykl Parisa tomonidan Viskonsin universitetida pishirilgan
go'shtlarda mutagen birikmalarni qidirish paytida tasodifan topilgan.
Oziq-ovqatdan oz miqdorda CLA olinishi mumkin, ammo qo'shimcha qo'shimchalar
tanadagi yog'larning parchalanishi va saqlanishiga sezilarli ta'sir ko'rsatadi.
Yaqinda o'tkazilgan tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, CLA yog'ni kamaytirish va
yog'siz mushak massasini oshirishda juda samarali.
Foydalanish
bo'yicha tavsiyalar
Ovqat bilan kuniga 3-4 marta 1 yumshoq jeldan oling.
Ushbu mahsulot haqida hech qanday savol yo'q, birinchi bo'lib savolingizni bering.