Beta-alanin
tabiiy ravishda paydo bo'lgan beta aminokislota bo'lib, oddiy alanindan a
uglerod o'rniga b uglerodga biriktirilgan aminokislota bilan ajralib turadi.
Beta-alanin mushaklardagi karnozin darajasiga ijobiy
ta'sir ko'rsatadi. Tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, karnozin mushak
to'qimalarida bufer komponenti sifatida muhim rol o'ynaydi, intensiv
mashg'ulotlar paytida kislotalilikni oldini oladi. Ushbu xususiyat tufayli
beta-alanin mashqlardan keyin mushaklarning og'rig'ini samarali ravishda
kamaytiradi va jarohatlardan tezroq tiklanishiga yordam beradi.
Foydalanish bo'yicha tavsiyalar
1 porsiyani (1,6 g - ½ choy qoshiq) 150-200 ml suv
yoki sharbatda eritib yuboring. Kuniga 2 marta 1 ta porsiyadan oling.
Ushbu mahsulot haqida hech qanday savol yo'q, birinchi bo'lib savolingizni bering.